Perustan luominen

Kun olet kokenut valaistumisen ja ymmärtänyt että terveys on pääomaa aivan kuten osakkeet pörssissä, niin miten kohti kestävää kehitystä ja laadukkaampia elämän valintoja sitten pitäisi lähteä. Kun verenkierron optimaaliset rasva- ja sokeriarvot eivät olekaan enää itsestäänselvyys, mutta huonot valinnat houkuttelevat mielessä jatkuvasti, tulisi reitti kohti kestäviä valintoja valita harkiten eikä vain hetken mielijohteesta. Seuraavassa neljä terveyden ylläpitoon vaikuttavaa tekijää mitä tulisi ottaa huomioon, kun lähtee muutoksen tielle, josta mahdollisesti löytyy terveempi ja energisempi versioi  itsestä.

Yksilöllisyys

Yksilöllisyyden merkitystä ei voi liikaa painottaa. Tänä päivänä tulee joka Tuubista kuitenkin niin paljon ohjeita, informaatiota ja lupauksia, että oman tien löytäminen ei välttämättä ole helppoa. Kuinka erottaa aidon jumppagurun henkseleitään paukutelevasta louskuleuasta, kun eri mediat ovat täynnä toinen toistaan timmimpiä jumppapirkkoja, sekä erilaisia elämäntapatuunauksia myyviä lipeviä lifecoacheja. Tästä sekamelskasta itselle toimivan harjoituksen tai ruokavalion löytäminen saattaakin useiden repsahdusten jälkeen tuntua enemmänkin kuin mahdottomalla. Pelkästään uusilla pyöräilyshortseilla kun ei ole hirveästi kunnon kannalta merkitystä, jos maileja ei tule mittariin kun vihaa sekä pyöräilyä että parsakaalia.

Säännöllisyys

Jos oma laji kuitenkin loputtomien vaihtoehtojen suosta lopulta kuitenkin löytyy, niin seuraava asia mitä tulisi ajatella on säännöllisyys. Tämä ei kuitenkaan tarkoita kerran päivässä talon ympäri tupakka huulessa tehtävää koiralenkkiä, tai kerran kuussa tehtävää salitreeniä kahden kilon käsipainoilla. Terveyttä ylläpitävä kunto-, tai jopa pelkkä arkiliikunta, on säännöllistä niinkuin ruokailuajatkin ja liikunta on liikettä, ei seisoskelua tai käsien heiluttelua.

Pitkäjänteisyys

Tammikuun ajan kestävä salitykitys ei tue terveellisiä elämäntapoja, jos palautumisjakso kestää seuraavan yksitoista kuukautta. Jos salilla käynti ei ole oma juttu, voi kotiin hommata vaikka kahvakuulan ja jumppamaton, jolloin myös YouTube:sta saatta löytyä hyödyllisempiäkin kanavia, kuin ihanat kissavideot ja piilokameran parhaat palat.

Kokonaisvaltaisuus

Kun kolme ensimmäistä kohtaa alkaa olla hallussa, on aika alkaa miettiä kokonaisuutta. Kun tarvittava motivaatio elämäntapamuutokselle on löytynyt, muutos on lähtenyt käyntiin ja muutoksella alkaa olla jo omat jalat, eikä vain puujalat, voidaan hommaa alkaa laajentaa. Tällöin pitää tietenkin alkaa katsoa hieman tarkemmin mitä esimerkiksi suuhun menee, millaiset nukkumaanmenoajat ovat ja millaisia kehonhuoltotoimenpiteitä on käytössä.

Nämä neljä kohtaa kannattaa valaa sementtiin, niin että kestävä kehitys ei pysähdy heti ensimmäisten vastoinkäymisten edessä. On hyvä myös muistaa, että repsahduksia tulee olemaan ja ne ovat myös oleellinen osa kehitystä. Älä siis myöskään ole liian armoton itsellesi, kun suklaapatukka luiskahtaa kurkkuun kun sinne piti mennä jotain aivan muuta.

Jos haluat apua perustan luomiseen, ole yhteydessä valmentajiimme.